Alentec Hus

Onze geschiedenis

Van fietspomp tot oliepomp

Orion werd opgericht in 1898, tdestijdsals een fiets bedrijf, vlak naast het treinstation van Lindesberg. De productie van fietspompen begon zowat 17 jaar later

Alentec & Orion heeft inmiddels beide locaties zowel Lindesberg als Saltsjö-Boo, waar het hoofdkantoor was gevestigd van 1974 tot 2012, verlaten.

Vandaag, 115 jaar na de oprichting in Lindesberg, is het bedrijf gevestigd in eigen moderne en efficiente gebouwen in Älta, in de buurt van Stockholm.

Alhoewel de fabricatie van pompen doorgaat zijn het nu pompen van een totaal ander caliber, voor  een compleet ander doel en publiek. 

Alentec & Orion fabriceert en levert kwaliteitsproducten voor het verpompen, meten en doseren van vloeistoffen ten dienste van de automobielindustrie, productiebedrijven en oliemaatschappijen.

In Zweden worden de producten verkocht via door een dealernetwerk met de nodige expertise op het vlak van technische kennis, service en ondersteuning.

In Zweden worden complexe systemen verkocht door Alentec & Orion doorheen het ganse land van noord tot zuid.

De producten worden verkocht door invoerders en eigen filialen in meer dan 50 landen. Alentec & Orion heeft filialen in Belgie, Engeland en Frankrijk